Wolfwoman tales – Dag 13.

No comments

Jeg coacher ind imellem nogle vilde unge. De kæmper med at finde sig til rette i overgangen mellem barn og voksen. For nogle løber det helt af sporet og de gør ting, som, på os andre, virker horrible. Her taler vi ikke om at sige ’skrid din dumme so’ til sin mor. Vi taler derimod om fysisk vold, at være tiltrukket af bandemiljøet, ikke at kunne gå i skole og andre ting, som vidner om, at her er en ung, der har brug for fucking hjælp! 

Jeg har kærlige, kompetente forældre som ikke aner deres levende råd og føler sig revet itu og unge, som ikke kan overskue hvad deres handlinger har af konsekvenser, men som har det ad helvede til, fordi de mister hovedet og temperamentet løber af med dem. Ind imellem ligger der diagnoser, som ikke er udredt, til grund for dette, men det er ikke altid. Nogle gange er det ’bare’ fordi der er ting, der er gået galt, man drejede den forkerte vej på den forkerte dag, på det forkerte tidspunkt og så kan man ikke finde tilbage. 

Hvor ville jeg ønske, at vores system tog bedre hånd om disse familier. Det er IKKE godt nok, at de professionelle i skolesystemet og det offentlige, der har med disse familier at gøre, ikke har mandat, tid og råd til at reagere prompte og sætte ind med psykologbistand, udredninger og hele apparatet når det løber af sporet. Jo allerhelst INDEN, når man kan se, at det er den vej det går. 

Lange arbejdsgange gør, at de unge og deres familier LIDER i uger og måneder. Det gør ondt i mit hjerte at være vidne til. Midt i det hele sidder der så en ung, som er gået over en grænse og som, i lange venteperioder ikke har NOGEN SOM HELST værktøjer eller voksne at støtte sig til for at komme videre. Det er fandme hjertenskærende! 

Der er ingen mennesker der ad sig selv VÆLGER at opføre sig på denne måde. Hvis vi andre troede på de tanker disse unge tror på, så ville vi sgu også skabe os helt åndssvagt. Derfor har de her unge og deres forældre mit hjerte. De kæmper på trods og vi, som samfund, bude tage os sammen og tage os bedre af dem!

Leave a Reply