Wolfwoman tales – Dag 12.

No comments

Ikke så mange ved, at jeg er musiker. At jeg hjemme i min stue synger og growler, højt – selvom jeg bor i lejlighed(!) Jeg bruger musik, sang, lyde til at sanse livet på en anden måde end man kan, når man interagerer med verden på normal vis. 

Nogle gange har jeg lyst til at synge noget powerfuldt med masser af distortion og andre gange nyder jeg at synge helt stille, med luft på stemmen. Min sang afspejler min indre tilstand, men den kan også ændre min indre tilstand. Jeg bruger sang aktivt til at ændre mit humør, hvis jeg eksempelvis er helt nede i kulkælderen. Så finder jeg et vredt, powerfuldt nummer og lærer at synge det. Når jeg synger, mærker jeg min krop og min lyd på en anden måde. Jeg kan træde ind i et andet rum og ændre mit perspektiv med sangen. 

Jeg bruger den legende, humoristiske tilgang fra sangen i min coaching. Ikke aktiv(endnu). Jeg får ikke mine klienter til at synge (endnu) men jeg ved, at det at råbe, sige mærkelige og sjove lyde eller at udtrykke sig som et dyr gør noget ved hele vores system. Det vækker os til live. Det er effektivt til at hjælpe os ud af en fastlåst tilstand, og man har før hørt mig opfordre til at tage ud til stranden eller i skoven og gå lyd-amok. At gi’ den som løve – helt nede fra maven. Eller ged. Bare fordi det lyder sjovt. Eller som Ronja Røverdatter når hun bryder ud i sit forårshyl. 

Vi er ikke så vant til at være højlydte her til lands. KAN man godt det? Synge, brøle eller bræge i det offentlige rum? 

I dare you til at træde ud af normen — Du kan jo starte med at synge en helt tilforladelig, stille sang imens du cykler til arbejde i morgen. Eller find et stille sted, hvor ingen kan høre dig og BRØØØL eller endnu bedre HYYYL som en ulv. Et liiille ulvehvalpe-hyyyyl i bilen måske?? Jeg hylede som en ulv i bilen på vej hjem i dag. Det var befriende og det lød sjovt!

Post din oplevelse her i tråden. Kom nu. Vi kan godt! Det er ikke farligt og hvis du lader dig selv være mere afslappet, giver du os andre lov til det samme. Det er meningen at livet skal være sjovt.

Leave a Reply